dimecres, 24 de desembre del 2008

Censurant?

Som al s. XXI, i a més a més fa mal a la vista que uns que algunes vegades es passen per on tots sabem les normes, ara estiguen donant la vara i intentant llevar-se de sobre TV3.

A mi hem pareix molt bé que no la miren igual com no miraran altres cadenes quan no els interesse, però d'aquí a censurar i callar una veu que no som pocs els que ens agrada veure, hem pareix un despropòsit.

I es que aquesta televisió TV3, va pujar els colors quan mires Canal 9 i veus el com desinformen i com manipulen, espere que a la facultat de Periodisme es pose en qüestió aquesta manera de fer televisió, i espere que tard o d'hora aquest model, que creiem eliminat amb Franco i la TVE de l'època havia acabat a tornat amb els governs populars, tant ací com a Madrid i no conec més casos però es fa molt fàcil imaginar quina serà la pluralitat que tindran aquestes televisions. Doncs res us deixe una notía que ha sortit hui, no se si us haureu fet assabentat, aquí la deixe.

DIMARTS, 23/12/2008 - 13:52h
Acció Cultural recorrerà al Suprem la sentència que avala el tancament de tres repetidors
El TSJ confirma també la multa de 300.000 euros

Acció Cultural del País Valencià recorrerà al Tribunal Suprem espanyol la sentència El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià que avala que el govern de Francesc Camps ordeni el tancament dels repetidors de la Carrasqueta (ja executat), el Montdúver i el Bartolo, que emeten TV3 al País Valencià. El TSJ va desestimar, doncs, el recurs (pdf) que va presentar l'entitat al juny i també li ratifica la sanció de 300.000 euros.

L'entitat té un termini de deu dies hàbils, que compten des d'ahir, per presentar el recurs davant el TSJ. Després, hi haurà un altre termini per formalitzar-lo al Tribunal Suprem. L'assessoria jurídica de l'entitat estudia ara la sentència per tal de decidir les vies d'impugnació.

Amb aquesta sentència s'aixeca la suspensió cautelar que el TSC mateix havia decretat sobre la sanció de 300.000 euros
durant la tramitació del recurs. Per tant, la multa ja és executiva i, segons ACPV, cal pagar-la de forma immediata. Això vol dir que el recurs al Suprem no anul·la ni ajorna l'execució de la multa.

Pel que fa als repetidors afectats, les autoritzacions d'entrada són competència dels jutjats del contenciós de cada província, per la qual cosa s'han dictat fins ara resolucions contradictòries: Alacant ha autoritzat l'entrada (per això el de la Carrasqueta és tancat), però Castelló i València les han denegades. Les denegacions han estat recorregudes en apel·lació per la Generalitat Valenciana i les ha de resoldre la secció primera del TSJ, la mateixa que ha dictat aquesta sentència.

Sense capacitat sancionadora

ACPV al·legava que el govern no tenia capacitat sancionadora perquè les freqüències no eren propietat seva. Fonamentava aquest argument amb un estudi (rtf) elaborat per Manuel Ballbé i Ramon-Jordi Moles, catedràtic i titular de dret administratiu de la UAB, que concloïa que corresponia al govern espanyol la competència per a concedir llicències, inspeccionar i sancionar en l'àmbit de la TDT, i no pas a la Generalitat.


Font: http://www.vilaweb.cat

Per concluir diré que de TV3 han eixit molts personatges i molts actors que ara triomfen a espanya, com Buenafuente, i molts models de com fer televisió. I es una televisió molt innovadora de fet va ser la primera en emetre en HD però va tindré que eliminar el canal en HD per posar Canal 9 a Catalunya en motiu de l'acord de Reciprocitat que la Generalitat s'empenya en posar difícil, gràcies Paquito Camps, t'estem molt agraïts per tot.